Mes turime 528 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3306
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28436
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75762
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pasieniečių ir bendruomenės šventė Adutiškyje

2011 m. liepos 16 d., šeštadienis Nr. 51 (1098)

Jau kelinti metai su malonumu važiuoju į gražiai Adutiškyje švenčiamą Pasieniečių dieną. 2006 metais Adutiškio pasienio užkardos vado Algirdo Andrulionio iniciatyva ši šventė švenčiama su Adutiškio miestelio ir aplinkinių vietovių gyventojais. O kadangi vasara, tai paprastai ir miestiečių nemažas būrys suguža į šventę. Kadangi šiemet liepos pirmomis dienomis buvo švenčiamas Švenčionių miesto 525 metų jubiliejus, tai pasieniečiai savo šventę šventė savaite vėliau, bet ir išlošė, nes oras buvo puikus ir šventės, kuri vyko Kamajos upės slėnyje, nesutrukdė nei lietus, nei vėjas.

Šiek tiek gaila, kad pats užkardos vadas majoras Algirdas Andrulionis negalėjo dalyvauti šventėje nuo pat pradžių, nes buvo su kolegomis išvykęs į susitikimą su Baltarusijos pasieniečiais, bet užkardos vadas, grįžęs iš susitikimo prieš pusiaunaktį, atskubėjo į šventę, kuri prasidėjo Šv. Mišiomis Adutiškio bažnyčioje. Šv. Mišias aukojo parapijos klebonas Vytautas Pūkas. Po mišių žmonės pradėjo rinktis į gražų Kamajos slėnį, čia jau skambėjo muzika, o ir žmonių rinkosi vis daugiau. Į savo gimtinę atvykęs Vilniaus karininkų ramovės viršininkas pasidžiaugė, kad tradicine tapusi šventė nepraranda savo traukos ir jau daug metų sutraukia žmonių. Juk, anot Remigijaus, svarbu ne tik muzikos ar dainų pasiklausyti, bet ir pabendrauti, nes kaip tik bendravimo dabar dažniausia ir trūksta žmonėms. Kadangi užkardos vadas, kaip jau minėjau, buvo išvykęs, ateinančius į šventę pasitiko vyr. leitenantė Alma Sivojienė. Šventės vedėjos – pasienietė Aušra Bečelytė-Zubovienė ir Jolanta Olechnovič – į šventę pirmiausia pakvietė Adutiškio užkardos pareigūnus, kurie šiemet buvo paskatinti profesinės šventės proga. Su švente visus susirinkusius pasveikino Adutiškio seniūnas Arūnas Pirštelis, parapijos klebonas Vytautas Pūkas ir mokyklų, su kuriomis Adutiškio užkarda glaudžiai bendradarbiauja, atstovai: Svirkų pagrindinės mokyklos direktorius Algirdas Uziala, Adutiškio vidurinės mokyklos direktorė Milda Stūglienė ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorės pavaduotoja Daiva Jasiulionienė. Šventinį koncertą pradėjo Adutiškio kaimo kapela, vadovaujama Stanislovo Rumbučio. Smagiai cimbolais sugrojo jaunoji kylanti Adutiškio žvaigždė Dainė Stanislava Rumbutytė, smagus buvo ir merginų dueto šokis. Koncertinę šventės programą pratęsė Irenos Novikienės vadovaujama dainos studija „Solo+“ iš Vilniaus. Pasibaigus koncertui, prasidėjo diskoteka, kuri tęsėsi iki paryčių.

Algis JAKŠTAS