Mes turime 156 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:973
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4366
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51692
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kad blogos prognozės neišsipildytų

2013 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis Nr.64 (1307)

Rugsėjo pradžia – naujų mokslo metų pradžia Lietuvoje. Kaip ir daugelyje šalies vietovių Švenčionių rajone mokslo metai prasidėjo 2 d., nes rugsėjo 1-oji – Mokslo ir žinių diena – buvo sekmadienis. Rugsėjo 2-ąją 54-uosius mokslo metus pradėjo ir Švenčionių profesinio rengimo centras (PRC). Nors rytas buvo ir žvarbokas, bet prie gražių Cirkliškio dvaro rūmų mokslo metų pradžiai išsirikiavo gražus moksleivių ir pedagogų būrys. Pasveikinti Švenčionių PRC bendruomenės atvyko ir kultūros ministras Šarūnas Birutis bei Švenčionių rajono tarybos narys Vladislav Kurilo. Sveikindama visus su mokslo metų pradžia Švenčionių PRC direktorė Milda Gustienė-Vilniškė kalbėjo:

- Jei būtų išsipildžiusios sinoptikų prognozės: dargana ir lietus, savo gražią tradiciją susirinkti čia prie šių gražių dvaro rūmų iškilmingai rikiuotei būtų reikėję keisti, bet sinoptikai apsiriko, ir mes esame čia. Manau, kad ir blogos prognozės profesinio mokymo įstaigoms nepasitvirtins. Kiekvienais metais mes galvojame, ar turėsime mokinių, ar mus prie ko nors prijungs, bet prastos prognozės neišsipildo, tad linkiu joms neišsipildyti ir ateityje. Ir nors mūsų mokymo įstaigos pavadinimas ne kartą keitėsi, bet mes jau pradedame 54-uosius mokslo metus ir bandome patenkinti specialistų poreikį šiame regione. Manau, kad mes tobulėsime ir ateityje prisitaikydami prie besikeičiančių rinkos sąlygų.

Švenčionių PRC bendruomenę sveikindamas su naujų mokslo metų pradžia LR Seimo narys kultūros ministras Šarūnas Birutis kalbėjo:

- Pirmiausia noriu kreiptis į tuos, kurie čia atėjo pirmą kartą. Prasideda naujas jų gyvenimo etapas. Nuo to, kaip jūs būsite pasiruošę, kuriantys darbo vietas sau ir kitiems, taip ateityje atrodys mūsų kraštas, mūsų Valstybė. Viskas mūsų pačių rankose. Be pastangų niekas nevyksta gyvenime. Todėl aš linkiu jums išminties, linkiu nenuilstamo troškimo pažinti gyvenimą, linkiu meilės savo kraštui, ir džiaugiuosi, kad čia, Švenčionyse, jūs rengiatės tolimesniam savo gyvenimui. Lengviausia yra pabėgti ir galvoti, kad laimė yra kažkur kitur. Ne, laimė yra čia, ten, kur patys ją susikuriate.

Pasveikinęs Švenčionių PRC bendruomenę su mokslo metų pradžia mokymo įstaigai kultūros ministras padovanojo knygą „Didžioji Lietuva“.

Prasmingų ir produktyvių mokslo metų Švenčionių PRC pedagogams ir moksleiviams linkėjo ir Švenčionių r. tarybos narys Vladislav Kurilo bei kiti svečiai. Gražiai į šventišką pynę įsipynė Ritos Praničiuk atlikta daina, svečiams padovanotos gėlių girliandos.

Šventės trunka tik akimirką, o po jų prasideda darbas. Darbas prasideda ir į naujus mokslo metus įžengusiai Švenčionių PRC bendruomenei. Tad linkiu, kad jokios blogos prognozės neišsipildytų, ir ši mokslo įstaiga gyvuotų ir ruoštų specialistus dar labai ilgai.

Algis JAKŠTAS