Mes turime 314 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3587
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13774
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89804
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Dobile“ dalyvavo „Baltica“ festivalyje

2011 m. liepos 13 d., trečiadienis Nr. 50 (1097)

Šių metų liepos 1 – 6 dienomis Lietuvoje vyko 25-asis tarptautinis folkloro festivalis „Baltica“. Šis festivalis rengiamas nuo 1987 metų. Lietuvos iniciatyva tarpvalstybiniu susitarimu pamečiui jis organizuojamas trijose Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „Baltica“ priklauso UNESCO globojamai CIOFF (Tarptautinei folkloro festivalių organizavimo tarybai).

Šiemet „Baltica“ festivalyje dalyvavo įvairiausių tautų atstovai: šoko, dainavo ir muzikavo estai, gruzinai, italai, latviai, meksikiečiai, moldavai, jakutai, rusai, slovėnai. Ypatingo visų susidomėjimo susilaukė svečias iš Tanzanijos Arnoldas Chiwalala, profesionalus muzikantas, choreografas, dainininkas, šokėjas, kompozitorius ir pedagogas, dalyvavęs daugelyje meno projektų, tarp daugybės instrumentų įvaldęs ir suomiškas kanteles. 2008 m. Suomijoje jis pripažintas geriausiu kantelininku, išsiskiriančiu nauju požiūriu į tradicinę muziką.

Švenčionių rajoną šiemet „Baltica“ festivalyje reprezentavo Nalšios muziejaus senojo folkloro ansamblis „Dobile“. Didžiojoje scenoje bei viename iš festivalio „kiemelių“ žiūrovams buvo pateikta programa, atspindinti mūsų krašto papročius, programos metu skambėjo vingrios lumzdelių ir Labanoro dūdos melodijos. Nors dangus nuolat niaukstėsi ir grasino prapliupti lietumi iš švininių debesų, bet tai neužtemdė šviesios, džiugios festivalyje tvyrančios nuotaikos, kurią jautėme patys ir regėjome kitų žmonių akyse.

Kupini naujų įspūdžių, atsigavę siela, grįžome namo, nusiteikę naujoms programoms, naujiems darbams.

Violeta BALČIŪNIENĖ

Folkloro ansamblio „Dobile“ vadovė

 

 

 
Reklaminis skydelis