Mes turime 419 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4081
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14268
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90298
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Padėtas paskutinis taškas Darbo partijos ir Naujosios sąjungos susijungimo procese

2011 m. liepos 13 d., trečiadienis Nr. 50 (1097)

Naujosios sąjungos Švenčionių skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis patvirtintas Darbo partijos prezidiumo nariu.

Liepos 9 d. Varniuose, prie Lūksto ežero, vyko tradicinis Darbo partijos sąskrydis, kuriame taip pat buvo organizuotas partijos suvažiavimas. Suvažiavimo dalyviai priėmė sprendimą dėl Naujosios sąjungos prisijungimo prie Darbo partijos. Absoliuti dauguma darbiečių pritarė susijungimui ir išplėtė partijos pirmininko pavaduotojų, prezidiumo bei tarybos narių skaičių, suteikiant atitinkamą kvotą Naujosios sąjungos nariams.

Artūras Paulauskas tapo Darbo partijos pirmininko pavaduotoju. Darbo partijos prezidiumo nariais patvirtinti Gediminas Dalinkevičius, Romualdas Patalavičius, Vytautas Vigelis, Viačeslav Ždanovič ir Rita Naudužienė. Be šių žmonių į Darbo partijos tarybą buvo įtraukti: Albinas Anužis, Haroldas Puikis, Genoveita Krasauksienė, Gediminas Vaidila, Zigmondas Šimkus, Benas Šimkus, Rimantas Želvys, Žavinta Butnoriūtė, Alfredas Milevskis, Valius Micevičius ir Giedrius Čereškevičius.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich apibendrino:„Šiandien yra padėtas paskutinis taškas Darbo partijos ir Naujosios sąjungos susijungimo procese. Dabar Naujosios sąjungos nariai gali tapti Darbo partijos atstovais. Naują politinį sezoną mes pradėsime kaip vieninga, kupina jėgų, idėjų ir ryžto, politinė organizacija“.
Naujoji sąjunga deklaruoja turinti 4 000 narių. Liepos 9 d. apie 2 000 socialliberalų įteikė jau užpildytas anketas dėl stojimo į Darbo partiją.

A.Paulauskas ir V.Uspaskich įsitikinę, kad Darbo partijos ir Naujosios sąjungos susijungimas yra politinės brandos pavyzdys visai šalies politinei sistemai, kuris neturi analogų nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Šis procesas grindžiamas supratimu, kad rinkėjas nebegali blaškytis tarp panašias vertybes išpažįstančių partijų. Tik konsoliduotos politinės jėgos gali tinkamai atstovauti rinkėjų interesams bei įgyvendinti politinius sprendimus.

Darbo partija tapo viena didžiausių, stipriausių, ir profesionaliausių politinių jėgų Lietuvoje. Prisijungusioji Naujoji sąjunga savo gretose turi nemažai profesionalių politikų bei vadybininkų, ir — kas svarbiausia — ši organizacija turi apie 100 tūkst. Lietuvos rinkėjų palaikymą. Todėl šis susijungimas turi padidinti Darbo partijos gretas ne tik kiekybine, bet ir kokybine prasme, bei užsitikrinti didesnį visuomenės pasitikėjimą. Darbo partijos lyderiai neslepia, kad likus beveik metams iki rinkimų, partija stengtis tapti ne viena stipriausių, o stipriausia, didžiausia ir profesionaliausia politine jėga Lietuvoje.
Darbo partijos sąskrydyje dalyvavo rekordinis narių skaičius — į jį atvyko virš 3 000 Darbo partijos narių ir virš 300 Naujosios sąjungos atstovų. Darbiečius sveikino socialdemokratų partijos atstovai Irena Šiaulienė ir Mindaugas Bastys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Almantas Petkus, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos narys Jaroslav Kaminski, Krikščionių partijos atstovas Jonas Ramonas, Liberalų ir centro sąjungos atstovas Gintautas Babravičius, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Lietuvos Švietimo darbuotojų profsąjungos Žemaitijos susivienijimo pirmininkas Eugenijus Jesinas, Lietuvos centro sąjungos pirmininkas Arūnas Grumadas, Varnių seniūnas Rolandas Bružas ir Telšių savivaldybės tarybos narė Vilija Bačionienė. Į partijos sąskrydį taip pat sraigtasparniu atskrido verslininkas Tautvydas Barštys ir krepšininkas Linas Kleiza.

 
Reklaminis skydelis