Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:419
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25549
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72875
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių policija tikrina rajono poilsiavietes

2013 m. birželio 22 d., šeštiadienis Nr.45 (1288)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pradėjo vykdyti prevencines priemones poilsiavietėse, vaikų poilsio stovyklose bei gyventojų laisvalaikio praleidimo vietose. Taip pat vasaros sezonui prasidėjus koreguojami ir patruliavimo maršrutai, atsižvelgiant į nusikaltimų, teisės pažeidimų, padarytų viešose vietose, skaičių.

Šių priemonių metu policijos pareigūnai daugiau dėmesio skiria ne tik per tradicinius renginius mieste ir rajone, bet ir griežčiau kontroliuoja, ar nėra viešosios tvarkos pažeidimų paplūdimiuose, parkuose, laisvalaikio praleidimo vietose, mokyklų ir vaikų poilsio stovyklų prieigose, vaikų ir jaunimo susibūrimo vietose. Paprastai iš ten sulaukiama daugiausia pranešimų apie įvairius pažeidimus (vagystės, muštynės ir kt.). Pasipiktinimą kelia palikta netvarka paplūdimiuose ar stovyklavietėse, poilsiautojų palikti kalnai šiukšlių, sugadinti (sudeginti) lauko baldai. Išleista nemažai visuomeninių lėšų, kad stovyklavietė ar paplūdimys taptų tikrai viliojantis ir mielas, tačiau kai kurie lankytojai to neįvertina. Todėl policijos pareigūnai principingai reaguos į ne tik fiksuojant šios rūšies administracinius teisės pažeidimus, bet ir jos tiriant bei patraukiant atsakomybėn administracinės teisės pažeidimus padariusius asmenis.

Priemonei įsibėgėjus jau patikrinti Švenčionių, Strūnaičio, Sarių, Pabradės, Magūnų seniūnijose esančių ežerų paplūdimiai: gyventojų poilsiui bei laisvalaikiui skirtos vietos yra sutvarkytos ir tinkamai parengtos vasaros sezonui.

Primintina, kad viešosios tvarkos pažeidimai bei alkoholio vartojimas viešumoje nebus toleruojami, priemonė bus aktyviai vykdoma visą vasarą. Kiekvieną gyventoją prašome būti dėmesingu, pilietišku ir nesitaikstyti su įžūlių asmenų elgesiu viešosiose vietose, taip pat būti supratingais ir įsisąmoninti, kad viešoji vieta ne vieta spręsti problemoms, o ypač neblaiviems asmenims, nes už šios rūšies administracinius teisės pažeidimus yra numatytos baudos.

Linkėdami turiningai praleisti poilsio laiką gamtoje, prašome neprarasti budrumo ir atsitikus nelaimei ar pastebėję daroma pažeidimą, pranešti Vilniaus aps. VPK Švenčionių rajono policijos komisariato telefonais (8 387) 66 402, 112 arba Vilniaus aps. VPK pasitikėjimo telefonu (8 5) 271 6050.