Mes turime 443 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4469
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14656
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90686
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tėvo dienai skirtas renginys „Sveikatingumas šeimoje su karatė“ tampa tradiciniu

2013 m. birželio 15 d.,šeštadienis Nr.43 (1286)

Jau trečius metus Švenčionėliuose sveikatingumo ir sporto klubo „Švenčionėliai“ ir sporto klubo Karate akademija“ pastangomis buvo organizuota Tėvo dienai skirta šventė „Sveikatingumas šeimoje su karatė“. Kadangi šventė vyko birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, tai ir šiai progai buvo skirta nemažai dėmesio. Prie organizatorių prisijungė ir Švenčionėlių kultūros centras. Bendromis pastangomis surengta šventė buvo smagi. Dar gerokai prieš šventės pradžią prie Švenčionėlių kultūros centro rinkosi baltais kimono apsirengę vaikai, pavėsyje būriavosi mažųjų karatistų tėvai, giminės. Juk taip maga pamatyti, kaip šalia kitų bendraamžių atrodo tavo atžala, kaip jis, geriau ar blogiau, atlieka karatė veiksmus. Į šventę susirinko ne tik jaunųjų sportininkų giminės, draugai, bet ir nemažas būrys įvairaus amžiaus žiūrovų.

Mintimis apie šventę, skirtą Tėvo dienai, paprašiau pasidalinti šios šventės sumanytoją Donatą Šalną. Juk kas geriau negu ne jis žino visus niuansus.

- Malonu, kad ši šventė jau tampa tradicine ir laukiama. Šių metų kultūrinė programa buvo ir turininga, ir ilga. Kodėl šis renginys skirtas Tėvo dienai? Kaip žinia, Motinos diena švenčiama gana plačiai, o Tėvo diena vis likdavo kažkaip nuošalyje. Kadangi ir aš pats esu tėvas ir nemažai tėvų atveda savo vaikus į karatė treniruotes, taip ir gimė idėja organizuoti renginį, skirtą tėvo dienai. Pirmus metus renginys buvo gana kuklus. Surengėme treniruotę tėvams, o po to bendravome jau laisvoje aplinkoje prie Žeimenio ežero. Pernai artėjant Tėvo dienai kažkas paklausė, ar bus renginys, ir nors sansėjus Rytis Bublevičius buvo išvykęs, jį pavadavo Mindaugas Butkus, juk buvau tik susipažinęs su karatė, ir pristatyti šį Rytų kovos meną, jo filosofiją ir kultūrą vaikams ir tėvams man būtų buvę sudėtinga, bet su Mindaugo pagalba tas buvo padaryta. Taip ir antrą šventę surengėme. O šiemet pavyko sudalyvauti savivaldybės projekte, todėl ir rėmėjas yra savivaldybė. Idėja dalyvauti projekte gimė bendraujant su rajono tarybos nariais, konkrečiai su Olegu Šapovalu, kuris ir pasiūlė parengti projektą. Taip iš Narkotikų kontrolės komisijos gavome šiek tiek pinigėlių. O kadangi mūsų renginys sutapo su Tarptautine vaikų gynimo diena, todėl pasikvietėme daugiau svečių, padarėme iškilmingesnį turnyrą. Su Švenčionėlių kultūros centro meno vadove Vida Vilutiene aptarėme būsimą programą, suderinome visus niuansus ir beliko tik įgyvendinti. Mes organizavome sportinę šventės dalį, o kultūros centras – meninę, - apie Tėvo dienai skirtą renginį „Sveikatingumas šeimoje su karatė“ pasakoja Donatas Šalna.

- Donatai, ar yra tradicijų, kurios keliauja iš šventės į šventę?

- Taip, žinoma. Pirmiausia tai treniruotė lauke, kuo arčiau žmonių. Būrys mūsų buvo nemažas ir, manau, reginys buvo gražus. Po to buvo koncertas, kur vaikai irgi aktyviai dalyvavo. Po to Visuomenės sveikatos biuro direktorė Daiva Vinogradova skaitė paskaitą apie psichotropinių medžiagų vartojimą ir žalą vaikams ir tėvams. Tęsdami tradiciją surengėme treniruotę tėvams. Kadangi „Domino“ koncertas užsitęsė, buvo surengtas seminaras teisėjams, o po to – varžybos vaikams, kurie išsidalino nemažai prizų. Žvelgiant iš laiko perspektyvos į tradiciniu tampantį renginį, galiu pasakyti labai paprastai: pabandėm – patiko, tai kodėl nepratęsti, - baigdamas mūsų pokalbį sako Donatas Šalna, kurio iniciatyva į Švenčionėlius atkeliavo Vilniaus sporto klubas „Karate akademija“ su žinomu sportininku Ryčiu Bublevičiumi priešakyje.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis