Mes turime 268 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4441
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22985
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70311
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Karjeros pamoka IF -1 Švenčionėlių mechaninėse dirbtuvėse

2013 m. gegužės 18 d., šeštadienis Nr.35 (1278)

Kiekvienas žmogus savo gyvenime turi pereiti per apsisprendimų ir pasirinkimų vartus. Šių dienų  mokiniams  sunku apsispręsti , kokią specialybę pasirinkti, nes dauguma svajoja apie prestižines profesijas, o apie tekintojo, kalvio ar mašinisto specialybę kartais net nesusimąsto. Pasirodo, yra labai daug įdomių ir reikalingų darbų.

Smagu, kad Švenčionėlių Mindaugo gimnazija bendradarbiauja su IF- 1 kolektyvu, kurio vadovas gerbiamas direktorius Jonas Puluikis visapusiškai padeda gimnazijai. Jo dėka gimnaziją puošia geležinkelio maketas, o 2013 gegužės 9 d. Ic klasės mokiniai dalyvavo  prof. orientavimo karjeros  pamokoje IF -1 Švenčionėlių mechaninėse dirbtuvėse. Mokinius pasitiko ir apie visą dirbtuvių veiklą papasakojo vyr. meistras Arūnas Urbonas.

Pirmoje pamokos dalyje pirmokai susipažino su tekintojo-frezuotojo specialybe, apie kurią papasakojo ir parodė kaip tekinamos detalės tekintojas Povilas Virvičius. Povilas Virvičius šį darbą  dirba net 33 metus. Tai asmenybė, kuri ne tik savo pavyzdžiu, bet ir auksinių rankų dėka gali atlikti pačią sunkiausią užduotį.

Mokiniai buvo sužavėti šio profesionalo darbu.

Antroji pamokos dalis vyko kalvėje, kurioje karaliauja tikras kalvis Jonas Jusys, jis papasakojo apie sunkų kalvio darbą . Visi nustebo, kai pamatė, kad tokią karštą dieną krosnyje dega ugnis ir kalvio Jono rankų dėka iš įkaitusio metalo susiformuoja konkreti detalė.

Mokiniai patys išbandė kalvio duonos skonį. Pirmokų nuomonė buvo vieninga – šis darbas iš tiesų labai sunkus. Apžiūrėję sniego valymo traukinį ir susipažinę su jo veikimo principu, išvykome namo.

Eidami į namus mokiniai kalbėjo apie švarą visoje teritorijoje ir pačiose dirbtuvėse, išpuoselėtų gėlių grožį, kuriomios rūpinasi valytoja Janė Mastenica.

Gera, kad galima dirbti ir gyventi Švenčionėliuose, nes čia mūsų namai.

Vilė URBONIENĖ

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos Ic klasės auklėtoja