Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3412
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13599
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89629
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jono Barzdėno fotografijai – „Delfi“ skaitytojų simpatijų prizas

2013 m. gegužės 11 d. šeštadienis Nr.33 (1276)

Tuo, kad Lietuvos gamta yra nuostabi ir kad turime daug gabių gamtos fotografų, galima įsitikinti pavarčius jau trečią fotografijų albumą „Lietuvos laukinės gamtos fotografija – 2012“ bei pasižiūrėjus Vyriausybės rūmuose atidarytą fotoparodą.

Malonu, kad tarp tų poros tūkstančių parodai atrinktų vos kelių dešimčių fotografijų ir dvi Švenčionėlių miškų urėdijos girininko, gamtos fotografų fotoklubo „Žalias skėtis“ nario kaltanėniškio Jono Barzdėno fotonuotraukos „Šokančios pušys“ ir „Smalsutė“. Abi fotografijos pelnė apdovanojimus. Fotografiją „Šokančios pušys“ Jonas padarė skrisdamas skraidykle. Ši fotografija pelnė Lietuvos miškininkų sąjungos prizą, kurį per apdovanojimų ceremoniją įteikė autoriui šios sąjungos pirmininkas E.Bartkevičius. Kad nufotografuotų „Smalsutę“ – pelėdą lututę, Jonui teko įkopti į aukštą medį. „Smalsutė“ pelnė „Delfi“ skaitytojų simpatijų prizą. Porą savaičių vykusio balsavimo metu iš 30 pateiktų fotografijų skaitytojai turėjo išrinkti geriausią. Apdovanojimų metu „Delfi“ vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė – Budrienė sakė, kad beveik 10 tūkstančių skaitytojų balsavo už Jono Barzdėno „Smalsutę“, kuri populiarumu tarp šio portalo skaitytojų pralenkė net metų fotografija „Gintarinio žalčio – 2012“ konkurse tapusią Mariaus Čepulio fotografiją „Tylus šauksmas“.

Konkursą „Gintarinis žaltys“, kuris vyko jau trečią kartą, organizuoja gamtos fotografų klubas NATUREPHOTO. Lt ir „Žurnalo apie gamtą“ redakcija. Geriausios fotografijos, tarp kurių yra ir mūsų fotografų Jono Barzdėno, Rimanto Nalivaikos ir mano, Algio Jakšto, išspausdintos fotoalbume „Lietuvos laukinė gamta – 2012“.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis