Mes turime 359 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1518
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11705
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87735
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gegužės 11 dieną prisijunkime prie akcijos „DAROM-2013“

2013 m. gegužės 4 d. šeštadienis Nr.31 (1274)

Jau šeštus metus vykstanti švarinimosi akcija “DAROM” gegužės 11 d. vėl kviečia visus prisijungti prie kolektyvinės dienos, kurios metu ne tik skatinama rinkti atliekas, bet ir gražinti mus supančią aplinką. Nuo 2008 metų tęsiamas projektas kasmet sulaukia vis daugiau entuziastų, norinčių matyti švaresnę savo šalį, savo rajoną.

Šios akcijos pagrindinis tikslas – skatinti Lietuvos gyventojų ekologišką mąstyseną, pilietiškumą, socialinį aktyvumą, stiprinti vietines bendruomenes ir žmonių lygiavertiškumo suvokimą.

Akcija pirmą kartą buvo surengta 2008 metais Estijos savanorių. Tais pačiais metais Lietuvoje prie gamtos švarinimo prisidėjo keli tūkstančiai savanorių, o „DAROM-2012“ jau talkino daugiau kaip 210 tūkst. dalyvių, kurie per dieną surinko daugiau kaip 1,5 tūkst. tonų šiukšlių.

Praeitais metais mūsų rajone akcijoje „DAROM –2012“ dalyvavo daugiau kaip 3 tūkst. rajono gyventojų, ypač aktyviai joje dalyvavo rajono moksleivija. Surinkta ir išvežta į sąvartyną apie 160 tonų šiukšlių.

Šiemet akcija „DAROM – 2013“ mūsų rajone kaip ir visoje šalyje organizuojama 2013 m. gegužės 11 d. Šios akcijos metu tikimasi sulaukti daugiau dalyvių, vien tik rajono moksleivių ruošiasi dalyvauti daugiau kaip 3 tūkstančiai.

Norintys dalyvauti akcijoje gali registruotis interneto tinklalapyje: www.mesdarom.lt ir (ar) kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūniją (seniūną).

Kiekviename tvarkomame objekte bus koordinatoriai (seniūnai), kurie rūpinsis, kad atliekos būtų surinktos ir išvežtos.

Akcijos metu ketinama plėsti tvarkymosi aprėptį ir organizuoti aplinkos tvarkymą ne tik miestuose, bet ir už jų ribų – laukuose, valstybiniuose miškuose, prie vandens telkinių ir kt.

Švenčionių mieste pavasarinė aplinkos tvarkymo talka organizuojama gegužės 11 d. Savivaldybės administracijos ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojai renkasi prie savivaldybės administracijos pastato (Vilniaus g. 19, Švenčionys) 9.00 val. ryto.

Bus tvarkomos Švenčionių miesto ir Sirvėtos regioninio parko viešosios erdvės.

Ateikime ir dalyvaukime, parodykime, kad esame atsakingi už mus supančią aplinką ir gebame ją deramai prižiūrėti.

 
Reklaminis skydelis