Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1635
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11822
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87852
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vokiečių kalbos žinios atvėrė kelią į Budapeštą

2013 m. balandžio 24 d. trečiadienis Nr.29 (1272)

Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondas – nevalstybinė vaikų ir jaunimo organizacija – jau penkioliktus metus įdomiai ir kūrybingai dirba švietimo ir kultūros srityse. Svarbu yra tai, kad vaikų kūrybinės iniciatyvos fondas ieško gabių ir talentingų vaikų, suteikia galimybę išreikšti savo prigimtinius gebėjimus ne tik didžiųjų, bet ir mažesnių miestų ir miestelių vaikams.

Konkurse „Kalbų kengūra“ aš dalyvauju jau ne pirmus metus. Visada laimiu prizines vietas, bet į lyderių turą dar nebuvau patekusi. O šiemet sužinojau, kad patekau, ir labai apsidžiaugiau.

Rašiau rašinį vokiečių kalba „Ką mums gali papasakoti proseneliai“. Po kelių mėnesių sužinojau, kad mano rašinys užėmė I vietą ir aš laimėjau kelionę į Vengrijos sostinę – Budapeštą.

Kelionė buvo numatyta balandžio 2-6 dienomis. Nuvykusi į Vilnių sutikau daug bendraamžių, taip pat nugalėjusių lyderių ture iš kitų dalykų. Iš Vilniaus išvažiavome balandžio 2-osios popietę. Visą naktį važiavome per Lenkiją ir per Slovakiją. Tik balandžio 3-iosios vakare pasiekėme Budapeštą. Aplankėme daug gražių Budapešto vietų: parlamentą, prezidentūrą, bažnyčias. Budapeštas – vienas iš gražiausių Europos miestų. Daugybę turistų Vengrijos sostinė privilioja savo architektūra, pramogomis, kulinariniu paveldu. Miestas žinomas nuo antikinių laikų. Vienas iš įspūdingiausių Budapešto statinių yra Budos pilis. Ant aukšto Dunojaus šlaito pastatyta vengrų karaliui pilis matoma iš įvairių Budapešto vietų.

Iš abiejų Dunojaus pusių puikiai pėstiesiems pritaikytos promenados. Nuo Dunojaus pakrantės atsiveria puikus vaizdas į kitame krante esančius statinius: Budos pilį, Parlamento rūmus. Pakeliui daug galimų pramogų: užsukti į termines vonias, papietauti ar tiesiog pasėdėti lauko kavinėje ir pasigėrėti šiuo nuostabiu miestu.

Taip pat buvome ir Egerio mieste. Egeris – antras pagal dydį šiaurės Vengrijos miestas. Buvome prie Egerio pilies, linksmai laiką praleidome ir terminėse voniose.

Balandžio 5-osios vakarą išvažiavome iš Budapešto namų link. Vėl visą naktį važiavome per Slovakiją ir Lenkiją, o balandžio 6-osios popietę pasiekėme Lietuvą.

Ši kelionė man paliko daug įspūdžių, patyriau daug smagių nuotykių. Esu labai dėkinga savo vokiečių kalbos mokytojai Zitai Cibulskienei, o visiems linkiu dalyvauti įvairiuose konkursuose, užimti prizines vietas ir pakeliauti po pasaulį.

Anžela MALACHOVIČIŪTĖ

Švenčionėlių antrosios vidurinės mokyklos 11 klasės mokinė

 
Reklaminis skydelis