Mes turime 355 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1457
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11644
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87674
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasieniečiai taip nuvarė nuo kojų kontrabandininkai, kad tie vos patekę į kamerą krito miegoti

2013 m. vasario 6 d. trečiadienis Nr.10 (1253)

Švenčionių rajone po beveik visą naktį trukusių paieškų pasieniečiai sulaikė 4 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Sulaikyti ir du mišku naktį nuo VSAT pareigūnų sprukę marijampoliečiai. Aiškinamasi, ar jie nėra susiję su kontrabanda.

Apie vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai prie pat sienos esančio Švenčionių rajono Akolionijos kaimo prieigose aptiko dviejų žmonių pėdsakus. Jie vedė link sienos su Baltarusija. Pasieniečiai, padedami tarnybinio belgų aviganio, įtartinais pėdsakais sekė kelias valandas. Juos palikę asmenys vingiais vaikščiojo pasienio ruožo vietovėmis prie Baltasamanės pelkės ir net įžengdavo į ją. Įtariama, kad jie buvo pasiklydę.

Paryčiais VSAT pareigūnai pėdsakais atsekė iki Simanavo kaimo. Jo prieigose, miškelyje, Pavoverės pasieniečiai aptiko 8 dėžes, iš viso 4 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Nuo jų į Lietuvos gilumą įtariamųjų pėdsakai vedė dar toliau. Gali būti, kad kontrabandininkai savo krovinį čia metė arba labai pavargę jį tempti, arba išgirdę artėjančius pasieniečius.

Persekiojimas pėdsakais tęsėsi dar maždaug apie porą kilometrų iki Pamerionių kaimo, kuris yra netoli kelio Švenčionys – Vilnius. Čia VSAT pareigūnai prisivijo ir sulaikė du mišku bėgančius vyrus. Paaiškėjo, kad jie – 21 ir 24 metų marijampoliečiai. Sulaikytieji buvo pristatyti į Pavoverės užkardą ir uždaryti į laikino sulaikymo kamerą. Marijampoliečiai, matyt, klaidžiodami naktį svetimoje vietovėje ir vėliau sprukdami nuo pasieniečių buvo taip pavargę, kad vos patekę į kamerą užmigo kiečiausiu miegu.

Penktadienį ryte jie buvo apklausiami. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena. Už tai gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

Parengta pagal VSAT Ignalinos rinktinės informaciją

 
Reklaminis skydelis