Mes turime 405 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2963
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19164
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95194
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2013 m. sausio 30 d. trečiadienis Nr.8 (1251)

Apšaudė automobilį

Sausio 21 d. įregistruotas Labanoro seniūnijos gyventojo V.V. pareiškimas, kad į jo automobilio „Jeep-commander“ priekinį stiklą nepažįstamas žmogus iš nenustatyto ginklo iššovė vieną šūvį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Partrenkė stirnas

Sausio 23 d. Vilniaus miesto gyventojas J.Z. pranešė, kad vairuodamas kelyje Ignalina – Švenčionys, netoli Bajorų kaimo, partrenkė į važiuojamąją dalį išbėgusią stirną. Apgadintas automobilis.

Sausio 27 d. įregistruotas Utenos miesto gyventojo D.S. pranešimas, kad kelyje Vilniaus-Švenčionys-Zarasai, už Šutų kaimo, automobilis „Audi A4“, partrenkė staiga į važiuojamąją dalį išbėgusią stirną. Apgadintas automobilis.

 

Miško prieglobstyje – raugas naminukei

Sausio 24 d. įregistruotas pranešimas, kad Nemenčinės miškų urėdijos Žeimenos girininkijos miško masyve sulaikytas Molėtų rajono gyventojas A.M., gim. 1980 m., kuris laikė apie 80 litrų skysčio, panašaus į raugą. A.M. surašytas protokolas pagal LR ATPK 177 str. 1 d. Skystis paimtas ir saugomas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK.

 

Per avariją apgadinti automobiliai

Sausio 24 d. įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojos S.V. pranešimas, kad Pabradės seniūnijoje, Baliulių kaime, susidūrė automobiliai „VW Passat“ ir „Audi“. Apgadinti automobiliai.

 

Pavogė radiatorius

Sausio 25 d. įregistruotas Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Strūnaičio seniūnijos raštas, kad buvo aptikta šildymo radiatorių vagystė iš buvusios mokyklos pastato. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Savaitės įvykiai

Per savaitę (sausio 21 - 28 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 138 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai.

Policijos pareigūnai nustatė 17 viešosios tvarkos pažeidimų, iš jų 13 viešosios tvarkos pažeidimų pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose), 2 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas), 2 – pagal LR ATPK 187 str. (pasipriešinimas policijos pareigūnams). Sausio 21 d. Pabradėje, Arnionių gatvėje, sulaikytas viešosios tvarkos pažeidėjas, kuris su savimi nešėsi 0,5 litro talpos stiklinį butelį kuriame buvo bespalvio skysčio turinčio naminės degtinės kvapą. V.R. surašyti protokolai pagal LR ATPK 178 str. 1 d. ir 177 str. 1d.

Per savaitę buvo nustatyti 42 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 5 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 8 vairuotojai vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta valstybinė techninė apžiūra. Nustatyti 8 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai. Sausio 22 d. kelyje Švenčionėliai – Švenčionys keliu ėjo vyras be atšvaito. A.A. surašytas protokolas pagal LR ATPK 131 str. 1 d.

Praėjusią savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK buvo registruoti eismo įvykiai, kurių metu buvo apgadinti automobiliai.

 

Švenčionėlius šiurpinę plėšikai atsidūrė areštinėje

Šių metų sausio 20 d. naktį, apie 1 val. į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatą kreipėsi Švenčionių r. Švenčionėlių miesto Žemutinės g. gyventojas, gim. 1938 m., pranešdamas, kad 2013-01-20 apie 00.15 val. jam būnant namuose į namą, per virtuvės lango orlaidę, įsibrovė nepažįstamas vyriškis ir pavogė mobilaus ryšio telefoną bei mikrobangų krosnelę. Nuostolis sudaro 300 litų. Dėl minėto įvykio policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 178 str. 2 d. (tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų).

Be to, sausio 20 d. vakarą, apie 19 val., į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatą kreipėsi Švenčionėlių miesto Žemutinės g. gyventoja, gim. 1949 m., pranešdama, kad 2013-01-20 apie 18.00 val. į jos neužrakintą butą įsibrovė vyras su juodos spalvos medžiagine kauke ant veido, o kitas vyras stovėjo laiptinėje. Pastvėręs šeimininkę už gerklės, užpuolikas įstūmė ją į buto vidų ir iš kambaryje ant sofos gulėjusios rankinės pagriebė pinigus - 1500 Lt. Šeimininkei pradėjus šaukti, įsibrovėlis pro virtuvės langą pabėgo iš buto, nes butas yra pirmame daugiabučio namo aukšte. Dėl minėto įvykio policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 180 str. 2 d. (tas, kas apiplėšė įsibrovęs į patalpą, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.).

Atlikdami ikiteisminius tyrimus Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai per keletą dienų nustatė ir sulaikė bei uždarė į areštinę įtariamuosius šių nusikaltimų padarymu asmenis. Jie - nepilnamečiai Švenčionėlių miesto gyventojai M.F. gim. 1996 m. ir P.B., gim. 1997 m., bei pilnametis jų bendrininkas R.G. gim. 1992 m.

Narpliodami šių jaunuolių „žygdarbius“ kriminalistai nustatė, jog pastarieji yra įvykdę ir daugiau nusikaltimų Švenčionėlių mieste. Dar 2012 metų rugsėjo 26 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 178 str. 2 d. (tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų) dėl to, kad 2012-09-26 d., apie 02:00 val., per langą buvo įsibrauta į Švenčionėlių miesto Žilvičių g. gyventojo, gim. 1950 m., butą, esantį pirmame daugiabučio namo aukšte ir nors šeimininkas miegojo kambaryje, iš buto pavogtas kompiuteris ir mobilaus ryšio telefonas. Padaryta materialinė žala 900 Lt.

Be to, 2012 metų lapkričio 27 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 180 str. 1d. (tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis pagrobė svetimą turtą, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.) dėl to, kad 2012-11-27 apie 19 val. Švenčionėliuose, Žemutinė g. namo laiptinėje, nepažįstamas vyriškis užpuolė Švenčionėlių gyventoją, gim. 1943 m., ir atėmė iš jos tašę su maisto produktais ir vaistų kompensuojamąja knygele. Padarytas nuostolis 50 Lt.

O2013 metų sausio 15 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 178 str. 2 d. (tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.) dėl to, kad 2013-01-15 d. apie 20.30 val. Švenčionėliuose, Lauko g., nepažįstamas jaunuolis iš Švenčionėlių m. gyventojos, gim. 1950 m., rankų ištraukė rankinuką ir pabėgo. Rankinuke buvo apie 350 litų, pensininko pažymėjimas, banko mokėjimo kortelė, bei kiti smulkūs daiktai. Nuostolis - 800 litų.

Tyrimai tęsiami, kriminalistai ir toliau tikrina šių jaunuolių „žygdarbius“, todėl jų įvykdytų nusikaltimų sąrašas gali dar pailgėti.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatas įspėja gyventojus, jog tai jau nebe pirmi atvejai rajone, kai vagystė iš buto ar namo įvykdoma nakties metu, patekus į patalpą per neužrakintas duris ar atvirus langus, kai patalpose miega šeimininkai. Todėl norėtume dar kartą priminti gyventojams, jog norit apsisaugoti nuo netikėtų „naktinių svečių“ apsilankymo, būtina prieš einant miegoti, patikrinti ar užrakintos buto ar namo įėjimo durys, ar nepalikti atidaryti pirmajame aukšte esantys langai.

 

Už neteisėtai nukirstas pušis – daugiau kaip 3,3 tūkst. litų bauda

Už neteisėtai nukirstą 281 pušį – švenčioniškis privalės sumokėti daugiau kaip 3,3 tūkst. litų baudos. Tokį sprendimą priėmė Vilniaus apygardos teismas. Byloje nustatyta, kad atsakovas savo motinai nuosavybės teise priklausančiame miške, esančiame Švenčionėlių miškų urėdijos Gelednės girininkijoje, savavališkai pjovė žalius medžius: iš viso buvo nupjauta 281 pušis — 153,70 ktm., tuo padarydamas žalą aplinkai.

Civilinė byla buvo pradėta nagrinėti pirmosios instancijos Švenčionių rajono apylinkės teisme, kuris ieškinį atmetė. Tačiau Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs departamento apeliacinį skundą, konstatavo, kad Švenčionių rajono apylinkės teismas padarė neteisingas išvadas ir įrodymus byloje įvertino nepakankamai. Vilniaus apygardos teismas panaikino Švenčionių rajono apylinkės teismo sprendimą ir kritiškai įvertino šio teismo aplaidų bylos nagrinėjimo procesą. Pirmosios instancijos teismas visiškai nepasisakė dėl pirminių įrodymų esančių byloje, neapklausė atsakovo teismo posėdžio metu. Nors atsakovas nagrinėjant administracinio teisės pažeidimo bylą prisipažino padaręs administracinį teisės pažeidimą, vėliau jis apsigalvojo ir gera valia atlyginti gamtai padarytą žalą nepanoro.

Vilniaus apygardos teismas iš atsakovo priteisė 3 tūkst. 381 litą 84 centus už aplinkai padarytą žalą.

 

Parengta pagal Švenčionių RPK, Švenčionių PGT informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 
Reklaminis skydelis