Mes turime 350 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4534
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20735
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96765
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Klasikinės fotografijos žavesys

2013 m. sausio 9 d. trečiadienis Nr.2 (1245)

Šioje skaitmeninės fotografijos eroje prisilietimas prie klasikinės fotografijos kupinas žavesio ir emocijų. Tuo nesunku įsitikinti apsilankius Švenčionėlių miesto bibliotekoje veikiančioje dusetiškio Genadijaus Kovaliovo fotografijos parodoje.

Nors paroda ir nedidelė, bet kiekviena fotografija tiesiog prikausto žiūrovo dėmesį. Fotografijose – Genadijaus Kovaliovo užfiksuoti nuostabūs peizažai. Toks didelis fotografijų poveikis žiūrovui visiškai suprantamas – mat Genadijus 1986 m. baigė Lietuvos valstybinį dailės institutą (dabartinė Vilniaus dailės akademija). Autoriaus kursinis ir diplominis darbai atlikti fotografijos srityje. Turint akademinius pagrindus lengviau ir kadro kompoziciją bei fotografijos užbaigtumą komponuoti. Visa tai atsispindi Genadijaus Kovaliovo fotografijų parodoje Švenčionėlių bibliotekoje. Beje, čia savo kelią pradėjusi paroda apkeliaus ir kitas Švenčionių rajono bibliotekas, kur žiūrovai galės susitikti su nespalvota klasikine fotografija, kuri nuo XIX amžiaus pirmos pusės nuėjo ilgą kelią, o ir dabar, kai tikrąja to žodžio prasme karaliauja skaitmeninė fotografija, tebegyvuoja... Gyvuoja tokių fotografų kaip dusetiškis Genadijus Kovaliovas dėka.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis