Mes turime 261 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3481
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22025
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69351
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kad stebuklas įvyktų, jį reikia pamatyti ir priimti

2011 m. birželio 15 d., trečiadienis Nr. 44 (1091)

Kiekvieną dieną žmogų lydi stebuklai – maži ar dideli, iš anksto numatyti, išsvajoti ar visiškai netikėti. Kiekvienas laisvas pasirinkti – abejingai praeiti pro šalį ar pastebėti ir priimti kad ir mažiausią stebuklą kaip didžiausią Dangaus dovaną.

Tokiu stebuklu mūsų Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro Vaikų globos namams tapo signataro Egidijaus Bičkausko iniciatyva jau trečius metus surengtas „Fun2Go Plytinės“ kartodrome Vilniuje kartingo turnyras, kuriame buvome pakviesti dalyvauti. Vieni iš didesnių šio turnyro rėmėjų yra Vilniaus miesto savivaldybė ir Policijos departamentas.

Lietingą ir niūrų šeštadienio rytą išvykome į sostinę. Mintys taip pat buvo niūrios – mažai viliojo perspektyva gerai praleisti laiką, juk menkas malonumas išbūti po lietumi didesnę dienos dalį. Tačiau kartodrome mus pasitikęs darbuotojas linksmai patikino, kad po valandos oras pagerės, nes „yra užsakyta diena be lietaus“. Žinoma, tuo metu jo žodžiai nuskambėjo kaip pašaipa. Užsiregistravome, nuėjome apžiūrėti trasą, stebėjome kitų komandų atvykimą. Turnyre varžėsi apie 50 vaikų iš 28 Lietuvos vaikų globos namų, juos palaikė kartu atvykę draugai ir vadovai.

Renginį pradėjo garbės svečiai - signatarai Egidijus Bičkauskas ir Laima Andrikienė ir vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė. Ir įvyko stebuklas – debesys išsisklaidė, pasirodė saulutė, jau pakylėta nuotaika dar labiau pagerėjo.

Žinoma, patyrėme ir nerimo, juk vaikams tai buvo pirmoji pažintis su kartingais, labai intensyvi ir prieš pat turnyro pradžią. Stokojant įgūdžių sunku išvengti slydimų, suktukų trasoje ir net „apsilankymų“ už jos ribų. Tačiau mūsų vaikai įrodė, kad trenerių instruktažai buvo tikrai naudingi. Lėtai, bet užtikrintai jie judėjo pirmyn. Kova buvo permaininga ir atkakli, ypač merginų grupės važiavimuose, o ant nugalėtojų pakylos laiptelio neteko užkopti. Neiškovojome ir visų nugalėtojui skirtų dovanų, kurios iš tiesų buvo įspūdingos (signataro turnyro pagrindinis trofėjus – kelialapis nugalėtojui ir visai jo komandai po Europą, taip pat išvyka į Druskininkų vandens parką, kitos atrakcijos). Vykusios varžybų metu loterijos prizai taip pat nukeliavo kitur. Tačiau mes laimėjome gerą nuotaiką, puikiai praleistą laiką, didesnį bendrumą išgyvenant džiaugsmo ir nusivylimo akimirkas, ne tik klausėmės, bet ir dainavome kartu su pamėgtu atlikėju Vudžiu, plojome raitosios policijos žirgams, įgavome neįkainojamos patirties. Be to, nelikome ir be paguodos prizų, kuriais dalyviai pasidalino ne tik su savo palaikymo komanda, bet ir juos pasitikusiais globos namuose vaikais ir auklėtojais.

Globos namų vaikų gyvenime ne viskas klostosi taip, kaip norėtųsi. Todėl ypač svarbu mokėti atskirti visus gerus dalykus, kurie atsitinka, skirti laiko suvokti, kaip jautiesi, patyręs gerumą iš kitų ir pats padaręs gerą darbą. Mokomės šio meno judėdami mažais žingsneliais. O tokio masto renginiai, kaip signataro Egidijaus Bičkausko organizuotas kartingo turnyras, vaikams yra mažyčiai saulės spindulėliai, kurie pasiekia ir sušildo juos ir jų kasdienybę. Dėkojame už šilumą ir meilę, dėkojame ne tik už tai, kad gauname, bet ir už tai, kad jau sugebame dalintis.

Oksana TEILANS
Socialinių paslaugų centro vaikų globos namų padalinio vyr. socialinė darbuotoja