Mes turime 399 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5294
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21495
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97525
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gerbiamas ūkininke, laukiame Jūsų Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Švenčionių r. biure

2012 m. gruodžio 15 d. šeštadienis Nr.96 (1240)

Jau dvidešimt metų, kai Konsultavimo tarnybos paslaugomis kasmet naudojasi daugiau kaip 18 tūkst. žemdirbių. Pusšimtyje Konsultavimo biurų, įsteigtų visoje Lietuvoje, dirba daugiau nei 300 darbuotojų. Konsultuojama augalininkystės, gyvulininkystės, ekonomikos, inžinerijos, ūkio apskaitos, darbų saugos klausimais, vykdomi periodiniai žemdirbių mokymai.  LŽŪKT  Švenčionių r.  biure šiuo metu dirba trys konsultantės, teikiančios konsultacijas – ūkio apskaitos, augalininkystės klausimais, kitų sričių konsultantai atvyksta iš kitų rajonų.

Ūkio apskaitos paslaugas teikia akredituotos, nuolat kvalifikaciją keliančios Olga Oleškevič bei Laura Kulda, kurios puikiai išmano žemės ūkio apskaitos specifiką. Ūkininkams labai svarbu, kad jų duomenys būtų apsaugoti. Galime juos nuraminti, visi ūkių apskaitos duomenys yra archyvuojami LŽŪKT interneto serveriuose, užtikrintas jų saugumas ir konfidencialumas. Apskaitos tvarkymo paslauga apdrausta civilinės profesinės atsakomybės draudimu.

Į rajono biurą dėl apskaitos gali kreiptis ne tik stambius ūkius turintys ūkininkai, bet ir tie ūkininkai, kurių ūkiuose finansinių operacijų nėra daug, bet jie yra PVM mokėtojai, turi deklaruoti pajamas ir sumokėti gyventojų pajamų mokestį. Šiuo metu  LŽŪKT teikiamos paslaugos yra iš dalies kompensuojamos iš ES programos, jei ūkio savininkas naudojasi konsultavimo paslaugomis,  įvertindamas, ar ūkis atitinka kompleksinės paramos reikalavimus.

Švenčionių r. konsultavimo biure augalininkystės paslaugas teikia Vigita Valatkevičiūtė. Augalininkystės konsultantė žemdirbiams padės užsipildyti visus privalomus dokumentus – augalų apsaugos žurnalą, trąšų naudojimo apskaitos žurnalą, ekologinės gamybos ūkio veiklos žurnalą, pagelbės rengiant dokumentus ekologinio ūkio sertifikavimui. Prireikus nuvažiuos į kliento ūkį ir paims dirvožemio, grūdų ėminius – kurių rezultatų dėka ūkininkas galės subalansuoti tręšimą, optimalų derliaus nuėmimo laiką, jo sandėliavimą, sėjomainą ir kt. Viena svarbiausių teikiamų paslaugų – tręšimo plano sudarymas naudojant ir mineralines, ir organines trąšas. Ūkis, turėdamas tręšimo planą, atitiks taikomus aplinkosauginius reikalavimus, išvengs galimų sankcijų išmokoms ar administracinių nuobaudų.

Augalininkystės paslaugų įkainiai sumažinami net 80 proc., jei ūkio savininkas naudojasi konsultavimo paslaugomis, įvertindamas, ar ūkis atitinka kompleksinės paramos reikalavimus. Nepraleiskite puikios progos pasitikrinti, ar Jūsų ūkis atitinka kompleksinės paramos reikalavimus. Išvengsite klaidų, dėl kurių gali sumažėti ar visai nebūti mokamos išmokos.

Nuo lapkričio mėnesio LŽŪKT rajonų biuruose jau yra pradėtos pasirašyti paslaugų teikimo sutartys 2013 metams. Gerbiami ūkininkai, kviečiame atvykti į Švenčionių biurą ir pasirinkti Jums reikalingas konsultacijų paslaugas!

 

Dirbame, kad Jums būtų lengviau!

 

LŽŪKT Švenčionių r. biuro augalininkystės konsultantė Vigita Valatkevičiūtė

LŽŪKT Švenčionių r. konsultavimo biuras

Vilniaus g. 19-215, 216, 217
 

 
Reklaminis skydelis