Mes turime 252 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3368
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21912
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69238
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Meno mėgėjų šventė finišavo Pabradėje

2012 m. gruodžio 5 d. trečiadienis Nr.93 (1237)

Rajone yra trys miestai, trys kultūros centrai, kurių meno kolektyvuose savo meninius sugebėjimus lavina įvairaus amžiaus žmonės. Įdomiausia, kad gerokai skiriasi kultūros centruose esančių kolektyvų kūrybinis braižas, kolektyvų amžius. Daugiausia vyresnio amžiaus žmonių, ko gero, laisvalaikį praleidžia Švenčionių kultūros centre, o daugiausia jaunimo, manau, yra Pabradės kultūros centro kolektyvuose.

Prasidėjusi Švenčionyse „Aukso paukštės“ nominanto dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitija“ pasirodymu, 2012 m. meno mėgėjų šventės baigėsi Pabradėje kito „Aukso paukštės“ nominanto – Pabradės fanfarinio orkestro pasirodymu. Šventė žiūrovams padovanojo daug teigiamų emocijų.

Apie meno mėgėjų šventės koncertus Švenčionių ir Švenčionėlių kultūros centruose jau buvo rašyta, tad šį kartą – apie Pabradės kultūros centro meno mėgėjų šventės koncertą, vykusį paskutinę šių metų rudens dieną. Pažiūrėti koncerto atvyko Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, LR Seimo narys Petras Čimbaras su žmona Jolanta, vicemerė Raja Krupenina, Kultūros skyriaus vedėja Danutė Vigelienė, administracijos direktorės pavaduotojas Andrius Šarėjus ir visas būrys svečių, o dauguma žiūrovų, žinoma, buvo Pabradės m. gyventojai, visada nuoširdžiai palaikantys savo kolektyvus, kurių Pabradės kultūros centre yra dešimt, o juos lanko 200 įvairaus amžiaus žmonių.

Koncertinę programą pradėjo į penktą kūrybos dešimtmetį įžengęs Pabradės kultūros centro vyrų vokalinis ansamblis. Jį scenoje pakeitė „Aukso paukštės“ nominantas moterų vokalinis ansamblis. Kadangi Pabradė jau tapo savotiška pučiamųjų orkestrų Meka, tai būtų sunku įsivaizduoti koncertą Pabradėje be pučiamųjų orkestro pasirodymo. Šį kartą pirmieji scenoje pasirodė Pavoverės pučiamųjų orkestras. Kadangi Pabradės kultūros centras filialus turi Pavoverėje ir Magūnuose, tai Magūnų filialui atstovavo moterų vokalinis ansamblis „Magūnianka“. Po šio kolektyvo pasirodymo į sceną įžengė jaunieji „Žeimenėlės“ šokėjai. Daugumai jų tai buvo pirmas pasirodymas scenoje. Pabradės kultūros centro vaikų ir jaunimo šokių kolektyvą „Ritmas“ sudaro trys skirtingo amžiaus šokėjų grupės, ir visų jų pasirodymą galėjo įvertinti žiūrovai. Neapsiėjo koncertas ir be liaudiškų melodijų bei šokių. Tą puikiausiai parodė dainų ir šokių ansamblis „Žeimena“. Po jų scenoje pasirodė šiuolaikinio šokio grupė „Dionė“, o užbaigė koncertinę programą „Aukso paukštės“ nominantas Pabradės fanfarinis orkestras ir „Gelmės“ šokėjos.

Meno mėgėjų kolektyvus ir jų vadovus pasveikino LR Seimo narys Petras Čimbaras, rajono meras Vytautas Vigelis, Pabradės m. seniūnė Lucija Tunevič ir Pabradės kultūros centro direktorė Lolita Vilimienė.

Graži meno mėgėjų šventė, apkeliavusi visus tris rajono miestus, baigėsi, bet meno mėgėjų kolektyvai ir toliau rinksis į repeticijas, dalyvaus koncertuose, nes daugumai žmonių tai jau ne laisvalaikio praleidimas, o gyvenimo būdas. Ir tai puiku, puiku, kad sudainuota daina, sugrota melodija ar sušoktu šokiu kitam gali padovanoti džiugią akimirką.

Algis JAKŠTAS