Mes turime 524 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9276
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15686
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97435
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. gruodžio 5 d. trečiadienis Nr.93 (1237)

Rastas lavonas

Lapkričio 26 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP tyrėjo tarnybinis pranešimas, kad Švenčionėliuose, Vilniaus gatvėje, savo namuose, rastas V.K., gim. 1975 m., lavonas, be išorinių smurto žymių, nukreiptas VTMT ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

 

Iš automobilio pavogta piniginė su pinigais

Lapkričio 27 d. įregistruotas Magūnų seniūnijos gyventojo V.P. protokolas - pareiškimas, kad iš jam priklausančio automobilio „Volvo V70“ dingo piniginė su asmens dokumentais ir pinigai. Padarytas nuostolis 3555 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Atėmė rankinę su maisto produktais

Lapkričio 27 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos J.L. protokolas - pareiškimas, kad Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje, namo laiptinėje, nepažįstamas vyriškis atėmė iš jos rankinę su maisto produktais ir vaistų kompensuojama knygele. Padarytas nuostolis 50 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. 1 d.

 

Apvogtas negyvenamas namas

Gruodžio 2 d. įregistruotas Zarasų rajono gyventojo A.G. protokolas - pareiškimas, kad Strūnaičio seniūnijoje aptiko išlaužtą jo motinos negyvenamo namo įėjimo durų užraktą iš namų dingo dujų balionas su reduktoriumi, 40 litrų pieno bidonas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Migracijos poskyris informuoja

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Migracijos poskyris praneša, kad vykstant remonto darbams galimi programiniai sutrikimai, todėl prieš atvykstant į Migracijos poskyrį, prašome paskambinti ir suderinti atvykimo laiką. Atsiprašome už nepatogumus.

 

Vokiečių aviganė Aira iš medžio iškrapštė cigarečių kontrabandininką

Lapkričio 27-osios vakarą du Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos patruliai ties Švenčionių rajono Daučiūniškių kaimu, už kilometro nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, pastebėjo grupelę asmenų. Mišku ėję vyrai nešė juoda plėvele apvyniotus ryšulius. Nešikai irgi pamatė VSAT pareigūnus, metė krovinį ir spruko skirtingomis kryptimis. Du vyrus abu pasieniečiai čia pat prisivijo ir sulaikė. Pasinaudoję tamsa trys bėgliai dingo miške. Įvykio vietoje VSAT pareigūnai aptiko 8 dėžes cigarečių „Fest“. Visi 4 tūkst. pakelių buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Pabėgusių kontrabandininkų paieškai ir vietovės šukavimui buvo pasitelkta daugiau pasieniečių, tarp jų – kinologas su tarnybine vokiečių avigane Aira. Keturkojė prie cigarečių aptikimo vietos iškart užuodė pėdsakus ir jais pasieniečius nuvedė bėglių pasišalinimo kryptimi. Aira tamsoje sekė apie kilometrą, kol staiga puolė prie vieno medžio ir užvertusi galvą pradėjo įnirtingai loti. Paskui vokiečių aviganę sekę pasieniečiai medyje išvydo vyrą. Jis kamienu buvo užsliuogęs į maždaug 4 metrų aukštį. Įtariamasis cigarečių nešikas, matyt, tikėjosi, kad vietoves šukavę pasieniečiai jo tamsoje nepastebės. VSAT pareigūnai jam liepė lipti iš medžio. Vis žvilgčiodamas į Airą vyras pakluso ir pasiekė žemę. Paaiškėjo, kad tai 28-erių Vilniaus rajono gyventojas. Jis taip pat buvo sulaikytas.

Tęsdami vietovės apžiūrą kelyje prie Baluošos kaimo, už pusantro kilometro nuo sienos, pasieniečiai aptiko stovintį automobilį „Opel Frontera“. Jame buvo trys vyrai. Jie irgi buvo sulaikyti ir pristatyti į užkardą.

Apklausos metu paaiškėjo, kad visi šeši sulaikytieji yra Vilniaus miesto bei rajono gyventojai. Šalia cigarečių dėžių įkliuvusiems 22 ir 28 metų vyrams dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėtos administracinių bylų teisenos. Jiems, kaip ir likusiems keturiems vilniečiams, kuriems nuo 26 iki 36 metų, įteikti šaukimai atvykti į dar vieną apklausą Pavoverės užkardoje.

VSAT pareigūnai toliau aiškinasi įvykio aplinkybes.

 

Ugniagesiai išgelbėjo šunį

Penktadienį, lapkričio 30 dieną, ugniagesiai-gelbėtojai apie 7.36 val. buvo iškviesti į Švenčionėlius, Ateities gatvę. Ir skubėjo jie ne gaisro gesinti. Čia ugniagesiai iš 20 metrų gylio šulinio ištraukė šunį. Sveikas išgelbėtas šuo perduotas šeimininkei.

 

Parengta pagal Švenčionių RPK, PGT ir VSAT informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411