Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:61
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16262
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92292
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ekonomikos augimas – valdančiosios daugumos muilo burbulas?

2012 m. lapkričio 10 d. šeštadienis Nr.86 (1230)

 

Andriaus Kubiliaus Vyriausybės pateiktas šių metų patikslintas biudžeto projektas atskleidė akivaizdžią tiesą, kad karalius yra kur kas nuogesnis nei Lietuvos žmonėms bandė pademonstruoti valdančioji dauguma.

Vyriausybės jau ne pirmą mėnesį pučiamą muilo burbulą, neva ekonomika mūsų šalyje atsigauna, į biudžetą surenkama daugiau mokesčių, paneigia Seimui pateiktos 2012 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo pataisos.

„Akivaizdu, kad valstybės biudžeto deficitas didės. Dėl įstatymo projekte siūlomų pakeitimų 2012 metų valstybės biudžeto asignavimai viršys pajamas 651,5 mln. litų, t. y. valstybės biudžeto deficitas būtų maždaug 43,5 mln. litų, arba 0,04 proc. BVP didesnis, nei patvirtintas priimant įstatymą“, - sako Seimo LSDP frakcijos narys, socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius.

Pasak A.Butkevičiaus, valdančiosios daugumos akivaizdų nesugebėjimą susitvarkyti su finansais bei tinkamai planuoti išlaidų demonstruoja ir kiti biudžeto perskirstymo rodikliai – pritrūko lėšų elementariausiems valstybės poreikiams – iki metų pabaigos būtų pritrūkę pinigų socialinės paramos gavėjams.

90 mln. Lt papildomai siūloma numatyti, kad iki metų pabaigos be sutrikimų būtų finansuojama savivaldybėms priskirta valstybės funkcija mokėti išmokas socialinės paramos gavėjams.

„Akivaizdu, kad dėl prasto dešiniųjų valdymo labai išaugo socialinės paramos gavėjų skaičius, todėl situacija daugelyje šalies savivaldybių yra tiesiog katastrofiška, todėl Vyriausybės pučiamas muilo burbulas apie gerėjančią ekonomiką tik eilinis pasityčiojimas iš Lietuvos žmonių“, - pastebi LSDP lyderis A.Butkevičius.

 

Auksė KONTRIMIENĖ

LSDP atstovė spaudai

 
Reklaminis skydelis