Mes turime 203 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4229
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21571
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65554
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mielieji medžiotojai,

2012 m. lapkričio 3 d. šeštadienis Nr.84 (1228)

sveikinu Jus su mūsų švente - Šv. Huberto – Medžiotojų globėjo diena!

Europos medžiotojų bendruomenės skirtingose šalyse Hubertines mini nuo rugsėjo pradžios iki lapkričio 3 d. Lietuvoje prieš dešimtmetį atgaivintą šią gražią tradiciją medžiotojai oficialiai mini lapkričio 3 d., bet kai kurios šalies medžiotojų bendruomenės su savo šeimos nariais, artimaisiais, medžioklių bičiuliaisjau surengė smagias šventes gamtoje, kol orai buvo šiltesni, sostinėje – praėjusį savaitgalį. Rotušės aikštėje kartu su medžiotojais dalyvavo ir gamtosaugininkai. Tai liudija kilnius šiuolaikinės, tausojančios, medžioklės uždavinius – ne šiaip šaudyti žvėris, o prisidėti prie gyvūnijos rūšių apsaugos, populiacijų reguliavimo. Naujos medžioklės tradicijos vis labiau įsigali medžioklės plotuose, grįžta ir senosios tradicijos - medžioklės ragų melodijos pagerbia sumedžiotus žvėris, medžiotojai padėkoja medžioklės deivei Medeinai už gamtos dovanas.

Medžioklė – rimtų vyrų reikalas, nors ir moterys šiuolaikinėje medžioklėje nieko nestebina. Tad sveikinu Jus visus, mielieji medžiotojai ir medžiotojos, su Šv. Huberto diena ir linkiu įspūdingų laimikių, gero poilsio gamtoje, meilės bei dėkingumo Motinai Gamtai, kuri įsileidžia mus į savo valdas.

Medžiotojas Petras Čimbaras