Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2122
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20666
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67992
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mokama parama keičiantiems asbestinius stogus

2012 m. spalio 26 d. penktadienis Nr.82 (1226)

Spalio 23 d. duomenimis, asbestinę savo gyvenamųjų namų stogų dangą keičiantiems kaimo gyventojams jau išmokėta apie 9,4 mln. Lt paramos lėšų.

Parama asbestinės stogų dangos keitimui teikiama pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos (KPP) priemonės „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“ veiklą „Asbestinių stogų dangos keitimas“.

Parama mokama tik tuomet, kai pareiškėjai pateikia mokėjimo prašymus ir kitus reikiamus dokumentus. Mokėjimo prašymai priimami NMA teritoriniuose skyriuose pagal projekto įgyvendinimo vietą.

Šiuo metu NMA pateikta 2 780 mokėjimo prašymų, iš kurių 2 300 jau yra įvertinti. Mokėjimo prašymai yra vertinami ne ilgiau kaip 30 darbo dienų. Tiesa, į šį terminą neįskaičiuojamas paklausimų paramos gavėjui bei patikrų vietoje atlikimo laikas. Išlaidas pripažinus tinkamomis, projektų vykdytojus netrukus pasiekia ir jiems priklausanti parama.

Kartu su mokėjimo prašymais reikia pristatyti išlaidas pagrindžiančius ir jų apmokėjimą įrodančius dokumentus.  Kai išlaidų pirkimų vertė yra daugiau kaip 10 000 Lt be PVM, turi būti atliekami pirkimai pagal prekių, paslaugų ar darbų pirkimų taisykles. Atliktų pirkimų dokumentai turi būti pateikiami NMA iš anksto – dar prieš pateikiant mokėjimo prašymą.

 (Pagal NMA inf.)